Brushtail Possum Information

The brush tail possum is one of the family Phalangeridae being the most popular variety of the possum within New Zealand. It is the species known as Trichosurus Vulpecula. These imported pests from Australia came into the united states within the mid 1800's as being a food source and like a product for trapping and skinning for the pelt. The possum is really a marsupial animal, called because after birth the young are carried inside a pouch located on the mothers belly. The color variations are wide and range between grey to just about black. The belly fur shaded from your grey-white to black-brown color. It can live anywhere and usually do, the original possums started inside the South Island and inside the past 150 years have spread through out New Zealand. Their preferred food are plants and leaves, particularly the broad leaves from the metrosideros and rata vines but including many native bushes. They will eat the flowers, bark, and ferns, ending with all the death from the plant or tree. They will also eat carrion, eggs, insects' cicadas and weta's. The weight range in the possum 2.5kgs to 6kgs. hop over to this site of possums in a area is will be as high as 10 to a hectare of land. The possum is a nocturnal animal and is able to moving 1 km approximately 2.5 km an evening. Possums seen inside daytime hours are generally in ill health. They communicate by scents or vocally, your pet includes a wide selection of sounds or noises. From this information, they are able to deduce the ages or social status of other live in dens within trees, burrows of rabbits or kiwis. They also like hay barns, log piles and woolsheds! The individual possums could use maybe five or ten different nests. They lead solitary lives except for the breeding season that coincides using the shortening days leading into autumn. Both sexes mature a single to two years. The females provide an oestrus of 26 days. The young are born after 17-18 days gestation. They climb to their mothers pouch and lock on to your teat to the next 70 days. Some may have a second breeding season August to babies start growing their coats if they are 90 -100 days old. Their eyes open ten days later. They finally emerge from their mothers pouch from about 4 months of aging most by six months. They may continue to suckle until aged 8 months. The survival rate is high approximately ninety percent but sometimes vary needless to say. They are susceptible to mites, tapeworm, Leptospirosis and Tuberculosis because both versions can impact both stock the ones.